fredag, november 11

inlägg hundrafyrtioett.

Biffstroganoff med ris

Du behöver:
Ca 500 gram lövbiff, eller vegetariskt alternativ typ sojabitar
1 burk creme fraiche
2 dl kraftig köttbuljong (en tärning + vatten)
1 röd paprika
1 gul lök
5-6 champinjoner
2 msk kinesisk soja
3 msk tomatpure
Curry, cayennepeppar, salt och peppar efter tycke och smak

Gör såhär:
Om du har riktigt kött, stek det snabbt i smör + olja, och lägg åt sidan tills vidare. Sen fräser du curry i en stor stekpanna/traktörpanna, och slänger i den hackade löken, veggieköttet om du använder sånt, och champinjonerna. När detta fräst en stund slänger du i paprikan, som du skurit i strimlor. Om du gillar sladdrig paprika, lägg i den samtidigt som löken. Personligen gillar jag när paprikan fortfarande är krispig, därför får den vänta lite. Därefter tillsätter du soja, tomatpuré, creme fraiche och buljongen. Låt det koka ihop och krydda med lite cayenne, salt och peppar. Var försiktig med saltet, för både sojan och buljongen är väldigt salt i sig. När geggan börjar puttra, lägg i köttet som du skurit i strimlor och låt det bli varmt. Servera sedan med ris och gärna lite ruccolasallad till.

Nom nom nom!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar