Tonfiskburgare med smak av chili och vitlök med remouladsås
Burgarna
1 burk tonfisk i vatten (krama ur allt vatten!)
Sweet chilisås, kanske 2 matskedar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ägg
Citronsaft, kanske 1 matsked
Mjöl och/eller ströbröd
Salt och peppar, lagom mycket
Remouladsås
Majonnäs, 1 dl ungefär
Bostongurka eller finhackad ättiksgurka och kapris eller valfria pickles
Curry, lite mindre än en tesked eller mer beroende på vad man gillar
Gurkmeja så såsen får snyggare, gulare färg
Citronsaft, en skvätt sisådär
Tillbehör
Hamburgerbröd
1 morot
Spenat
Röd lök
Ättiksgurka (om man gillar sådant)
Blanda ingredienserna till burgarna och forma 3 burgare som du stekar i olja på ganska hög värme. Medan de tillagas, blanda majonnäsen med det du ska ha i den och ställ den i kylskåpet en stund så den blir ännu godare! Värm på bröden i ugnen en stund och montera sedan burgarna med den skivade löken, spenaten och moroten som du har rivit eller helst strimlat med en potatisskalare så de blir snygga remsor. Ha på så mycket remouladsås som det går och njut sedan oförskämt mycket. Om man är en slabbig person kan man stoppa burgaren i ett kaffefilter, det blir lite som ett sånt papper man får sina burgare i när man köper på gatukök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar